Family protocol, bewind, executele, Family Office Academy (opleiding kinderen)

Familieprotocol, bewind en executele


Als family office kennen wij alle valkuilen rondom het familiekapitaal. Familieleden hebben soms zeer uiteenlopende wensen en belangen. Ook dan kunt u op FCM rekenen. Wij helpen u om voor alle (on)prettige scenario’s een oplossing te plannen. En wij kunnen lastige taken van u overnemen.


FCM voor uw familieprotocol


Hoe creëert u een zuivere relatie tussen het familiebedrijf en de familierechten? Hoe worden alle belangen het best behartigd? Hierbij kan FCM helpen. Samen met alle betrokkenen stellen wij een familieprotocol op, met de wensen en doelen voor de lange termijn. Dit smeden wij tot een geheel rondom uw familie. Het familieprotocol is een ‘levend document’. Het groeit mee met de ontwikkelingen.


Bewindvoering door FCM


Een leven loopt soms anders dan verwacht of gehoopt. Dan kan bewind de erfgenaam of begiftigde beschermen, tegen zichzelf of tegen anderen. FCM kan alle vormen van bewindvoering namens de familie uitoefenen, behalve bewindvoering in faillissement en bewindvoering in schuldsanering.


FCM als executeur: onafhankelijke afwikkeling nalatenschap

 

Een nalatenschap stelt nabestaanden meestal voor problemen. De afwikkeling vereist nu eenmaal veel vakkennis, plus inzicht in de familiestructuur. FCM kan als executeur optreden. Dan staan wij alle erfgenamen bij vanuit een onafhankelijke positie. Dit garandeert een soepele, zorgvuldige afwikkeling en verdeling van de erfenis. Desgewenst verzorgen wij ook de complete administratieve afhandeling.

 

Family Office Academy

 

Sinds jaar en dag maken onze clienten gebruik van onze Family Office Academy. In deze Family Office Academy maken wij de kinderen vertrouwd met het hebben/krijgen van vermogen. Wij brengen ze kennis bij van de financiële markten en processen die nodig zijn om een familievermogen in stand te houden.

Op deze wijze ontstaat er meer betrokkenheid van de volgende generatie bij het familievermogen en krijgt de familie krijgt meer grip op het familievermogen. Kinderen worden meer assertief en betere gesprekspartners voor adviseurs

 

Onze diensten

Family Capital nieuwsbrief
© FAMILY CAPITAL MANAGEMENT 2021